Online publicatie

Inzicht in welke gegevens je als gemeente verwerkt vormt de basis om deze gegevens risicogericht te beschermen.

Het hart van adequate gegevensbescherming is het hebben en houden van een volledig en up-to-date register van verwerkingen. Zo zorg je ervoor dat je als gemeente aantoonbaar compliant bent. Met Publiosa publiceert u uw register van verwerkingen moeiteloos en snel. Benieuwd? Stuur ons de link naar uw huidige register van verwerkingen en wij maken er een vrijblijvende preview van.

Compliant

De zichtbaarheid van het register moedigt het actief bijhouden en volledig hebben van het register van verwerkingen aan, waardoor de gemeente compliant wordt/blijft.

Samenwerken

Meerdere afdelingen (gebruikers) kunnen toegang krijgen. Die kunnen, als dat voorkomt, afzonderlijk hun (deel)registers uploaden. Zo verhoog je de samenwerking.

Snel

Publiceren gaat heel gemakkelijk en snel, je kan zovaak aanpassingen maken als je wilt.

Verwerkingen

De tool beschikt over een standaard lijst met verwerkingen die bij veel gemeentes van toepassing zijn, deze zijn te gebruiken om een ‘vliegende-start’ te maken.

Eigenaarschap

Je kunt eigenaarschap toekennen aan processen. Zo help je de proceseigenaren hun verantwoordelijkheden te nemen.

Notificaties 

Je kunt geautomatiseerde herinneringen naar proceseigenaren sturen om zo het register up-to-date te houden. Zo ben je als gemeente accountable en aantoonbaar compliant. Komt van pas bij audits.

Logging

Wijzigingen worden gelogd en informatie per proces is eenvoudig uit te breiden.

Gebruiksvriendelijk

De informatie is gemakkelijk doorzoekbaar voor de burger, op elk apparaat en voldoet aan de toegankelijkheidseisen gesteld aan gemeenten. Dat creëert vertrouwen.