Register van verwerkingen

Inzicht in welke gegevens je als gemeente verwerkt vormt de basis om deze gegevens risicogericht te beschermen.

Het hart van adequate gegevensbescherming is het hebben en houden van een volledig en up-to-date register van verwerkingen. Zo zorg je ervoor dat je als gemeente aantoonbaar compliant bent en voldoet aan het transparantiebeginsel en informatieplicht onder de AVG. Met Publiosa beheert en publiceert u uw register van verwerkingen moeiteloos en snel automatiseert het beleggen van en acteren op eigenaarschap. Zo creëert Publiosa 'virtuele' capaciteit om het up-to-date krijgen én houden van uw verwerkingsregister.  

Compliant

De zichtbaarheid van het register van verwerkignen moedigt het actief bijhouden en volledig hebben van het register van verwerkingen aan, waardoor de gemeente compliant wordt/blijft.

Samenwerken

Meerdere proces eigenaren (gebruikers) kunnen toegang krijgen. Die kunnen allemaal tegelijk in het register werken. Zo verhoog je de samenwerking.

Gebruiksvriendelijk

Het beheren van het Wpg register in Publiosa is intuïtief en kan volledig zelf worden gedaan. Zo ontworpen dat elke gebruiker er mee overweg kan.

Risicomanagement

Per verwerking kan worden aangegeven of het een laag, midden of hoog risico verwerking is én of er reeds een DPIA is uitgevoerd.

Eigenaarschap

U kunt eigenaarschap toekennen aan processen. Zo helpt u de proceseigenaren hun verantwoordelijkheden te nemen.

Notificaties 

U kunt geautomatiseerde herinneringen naar proceseigenaren sturen om zo het register up-to-date te houden. Zo bent u als gemeente accountable en aantoonbaar compliant. Komt van pas bij audits!

Logging

Wijzigingen worden gelogd en informatie per proces is eenvoudig uit te breiden.

Toegankelijke publiceren

Publiceren gaat heel gemakkelijk en snel, zowel intern als online. U kunt zo vaak aanpassingen maken als u wilt. Online is de informatie conform wetgeving toegankelijk doorzoekbaar voor de betrokkene. Dat creëert vertrouwen.

Ervaar de voordelen zelf

Elke twee weken hebben wij een beperkt aantal plekken beschikbaar voor een vrijblijvende demo. Benieuwd naar de mogelijkheden? Schrijf u en uw collega's direct in.